Periodisme

De vegades, el millor periodisme es fa fora dels mitjans

I en posaré un exemple molt clar i recent. Sergi Casado, experiodista del Punt, va muntar el seu blog farà uns mesos. Aquest agost, però, li ha fotut més canya i alguns dels seus articles han sortit publicats fins i tot al Tot Tarragona. Centrats en fiscalitzar l’obra del govern municipal, cosa que no semblen fer la majoria dels professionals que sí que segueixen cobrant nòmina, els articles del “Circ de Tarragona” no deixen indiferent a ningú, i fins i tot són anomenats en l’assemblea de la Plataforma Tarragona Stop Parquímetres. Una gran tasca d’investigació i també de recopilació d’informació, imprescindible per a una societat tarragonina ben informada, crítica i amb pluralitat d’opinions.

Aquesta entrada només és per animar. M’he trobat en moltes ocasions “sol davant l’adversitat”, com si allò que publiques en un blog, al twitter o en un mitjà contrainformatiu fos menys periodisme que el que surt locutat en una ràdio, emès en una televisió o imprès en un diari de gran tirada. De fet, aquests articles demostren que, de vegades, i que no se m’enfadin els defensors de la viabilitat econòmica del periodisme que tan sols pot sobreviure amb mitjans -jo en sóc un d’ells, encara que no ho sembli-, només de vegades, hi ha periodisme que necessita fer-se fora dels mitjans establerts perquè surti a la llum. Cal reconèixer també aquesta tasca i, tenint en compte aquesta situació, no em cansaré de repetir que necessitem més pluralitat d’informació a Tarragona, al Camp o als Països Catalans. Mitjans fets per periodistes amb una clara vocació crítica adequada als temps que vivim. No me’n cansaré, malgrat que sigui predicar en el desert.

Estàndard

2 thoughts on “De vegades, el millor periodisme es fa fora dels mitjans

  1. Hola sóc sergi casado. Moltes gràcies, moltes. només intento explicar les coses com són realment. és a dir, la veritat. repeteixo, molt agraït per la menció. Ajudes com la teva em donen força per seguir endavant amb la meva tasca. Tens molta raó, de vegades, el bon periodisme també es pot fer des de fora dels mitjans. salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s