Sexualitat

Santa Tecla i la Mare de Déu de la Misericòrdia eren prostitutes

brotbordSi més no, en alguna cosa es posen d’acord capsigranys de Tarragona i de Reus, en considerar que la patrona de la ciutat veïna en algun moment de la seva vida s’hauria dedicat a vendre el seu cos per quatre calerons. Això, els qui ho criden a una i altra banda -afegint-hi tot seguit “Puta Reus/Tarragona”-, ho destaquen com un insult, ja que les prostitutes -vegi’s el toc masclista- són persones de mal viure que no mereixen ser reconegudes per la seva feina i per les seves pèssimes condicions laborals. Un mèrit, en aquest cas, que sí que es mereixerien si Misericòrdia i Tecla no ho fossin pas, ans el contrari, haguessin dedicat tota la seva vida a resar i a fer-se la màrtir creient en un ésser imaginari.

Sembla curiós, però, que Tecla i Misericòrdia hagin de rebre aquests “insults”, en un context festiu que ho fa més divertit, i Pere i Magí no hagin d’arribar a sentir mai que són “gigolós”, “prostituts” o persones de mal viure. Ells sí que són sants, un per ajudar a anar per l’aigua i l’altre per portar-la. Els patrons, doncs, estan exempts d’aquesta rivalitat cavernícola-festiva, a diferència de les patrones, que reben ben bé durant totes les celebracions, també en les més alternatives.

Fem una cosa. A partir d’ara preguntem a qui ho cridi el seu nom. Del seu nom complet, en farem insult, inserint-hi qualsevol càrrega negativa. Després, n’esmentarem la professió. I tot el Camp sabrà que el senyor X amb la professió Y és una mala persona, no només per dir-se X sinó a més a més per ser Y. No s’entén, oi? Jo tampoc entenc per què és un insult ser treballador/a sexual. Ja n’hi ha prou d’estigma social, barrejat amb condicions d’esclavisme laboral.

Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s