Moviments socials

El TEU dret a no fer vaga, el TEU dret a anar a treballar el 14 de novembre

Potser ja sigui massa tard, tan sols queden unes hores per a la segona vaga general d’aquest 2012 als Països Catalans dins l’Estat espanyol. Segurament ja t’ho hauràs pensat bé i qualsevol opinió que et pugui fer arribar qualsevol estigui de més. El dia 14 aniràs a treballar o voldràs fer classe perquè no vols perdre aquells diners que et vénen molt bé o no vols deixar de fer un examen que no saps si t’ajornaran si no hi vas. És possible que la teva feina sigui tan precària que el sol fet de faltar un dia et faci perdre directament el lloc de treball en benefici d’una altra de les centenars de milers de persones que l’esperen a la cua de l’atur. També n’estic segur que ja saps la resposta als piquets informatius que trobis pel camí: tinc dret a no fer vaga.

Dimecres potser et trobis amb mi. Jo, piquet informatiu, t’informaré de la convocatòria de vaga i tu m’engegaràs amb aquesta mateixa frase. Aquesta frase, però, creu-me que m’insulta. Jo, aturat, un d’aquesta quarta part de la població i la meitat del jovent, perquè tant com defenses el teu dret a no fer vaga, així com de tothom que no la vulgui fer, quan és el torn de defensar el meu dret a no fer-la, no mous ni un dit. T’és igual, o si més no això és el que mostres amb la teva actitud, que jo em podreixi en la misèria de l’atur juvenil, sense cap altra perspectiva que la d’emigrar. Mentre tu no fas vaga, legitimes totes les retallades i el model cap on ens estan portant des dels governs de Madrid i de Barcelona.

T’ho dic ben clar: ja m’agradaria poder no fer vaga el 14 de novembre. I el 15. I el 16. Però és que fa mesos que no tinc aquest dret, el de no fer vaga. Algú m’ho està impedint, i no és pas un pobre militant de base que s’aixeca a les quatre del matí per fer piquets informatius. El més curiós de tot plegat és que tu estaràs igual que jo d’aquí a no gaire. El fet que tu hagis triat de manera individualista i egoista el teu dret a no fer vaga et comportarà beneficis immediats i pèrdues no gaire llunyanes. A tu, funcionari, arribarà el dia en què no consideraran prioritari l’àmbit on treballes. A tu, treballadora de l’empresa privada, per molt bé que pugui anar l’economia dels teus amos, et faran un ERO perquè amb l’última reforma laboral ja no calen excuses. I, a tu, estudiant, de què et servirà el títol, que no perdràs per un dia de vaga, si l’endemà no tindràs feina?

El 14N, per tu i per mi, fes Vaga. I no tan sols això: organitza’t i lluita cada dia.

 

Estàndard

One thought on “El TEU dret a no fer vaga, el TEU dret a anar a treballar el 14 de novembre

  1. Un més ha dit:

    Si en comptes de fer Vaga, tu, ella, jo i aquell votéssim partits d’esquerres canviariem les coses. La Vaga avui dia no és com la de fa dos segles, ara no serveix com abans i qui perd no són els empresaris sinó els treballadors. En fi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s